Autor Rank

"Les TIC fan que es valori més el talent que la posició social. Fomenten la igualtat d'oportunitats, demostra un estudi de la Universitat Politècnica de Madrid"

Abans de seguir llegint, he de dir que el Autor Rank és una d'aquelles coses que, quan ja han cobrat rellevància, costa posar-se al dia. Així que us convido a llegir en atenció esta secció de la meua web per veure si aconsegueixo transmetre la importància que realment té aquest concepte.

Llavors, si no sóc autor de continguts Em he de preocupar pel Autor Rank?

col·labora en mi


Ara més que mai t'interessa col·laborar en mi.
El Autor Rank, tard o d'hora, acabarà per definir quan experts i influents som en una determinada matèria. Per tant, si en un futur pròxim demanarem una feina, no ens estranyi que el nostre entrevistador hagi consultat prèviament el nostre Autor Rank.

Publiquem o no continguts en Internet en l'actualitat, hauríem de començar a preocupar-nos per anar generant un bon Autor Rank. Qui publiqui habitualment, haurà de continuar fent-ho i millorant la qualitat del seu contingut i qui no, haurà de plantejar molt aviat començar a publicar treballs professionals o simplement relacionats en temes pels quals senti passió.

Quin contingut, quant, com i on cal publicar per fer un Autor Rank adequat?

Què contingut és adequat per al Autor Rank

El tipo de contingut que publiquem ha de ser aquell pel que realment sentim passió i ens agradi, d'esta manera, destacar com a autor no ens costarà gaire.

Si el que busquem és que se'ns consideri com un professional de referència en una determinada matèria, no siguem generalistes, en cas contrari estarem lluitant contra milers d'experts de la mateixa matèria. Podem agafar un tema molt concret sobre el qual no hi hagi molta documentació a Internet i escriure sobre ell, així ens resultarà més senzill atreure l'atenció d'un públic més selecte que sàpiga valorar millor els nostres continguts.

D'aficions també es viu

Podem pensar que ser un referent en una afició no serà tingut en compte per un ocupador o futur soci, pero cal tindre en compte destacar en alguna cosa i ser un especialista dóna a entendre als atres que tenim valors a tindre en compte, com la tenacitat, el poder de persuasió, el do de la paraula, desenvolupament d'habilitats, bona capacitat d'aprenentatge, passió pel que realment ens agrada, etc.

Quin tipo de contingut compte per fer Autor Rank?

Qualsevol contingut és vàlid per puntuar en el nostre rànquing d'autor, textos, fotos, vídeos, presentacions, deseños, etc. En el meu cas també compten els tours virtuals .

Com contingut és important per fer Autor Rank

Per fer Autor Rank, no és important la quantitat enfront de la qualitat, pero no ens servirà de molt escriure un post o una pàgina a l'any, haurem d'esforçar-nos per publicar alguna cosa un cop al mes, a la setmana o millor al dia, sempre quan el contingut que publiquem sigui de qualitat.

Com he de publicar contingut perquè m'expliqui en el meu Autor Rank

Ja hem dit que qualsevol tipo de contingut pot puntuar, pero perquè el contingut que publiquem compti per al nostre Autor Rank a Google, el Cercador ha posat una sèrie de normes, més o menys lògiques, per saber com a mínim, qui és l'autèntic autor d'un contingut.

Coneix el programa d'autoria de Google per saber com "puntuar" al teu Autor Rank . Sí, puntuar a Google implica tindre un perfil de Google+.

En principi, el programa d'autoria de Google afecta, sobretot, al contingut de text, pàgines web i posts en blogs controlats per l'usuari, pero molt aviat, Schema.org i els formats enriquits jugarà un paper important en la identificació de la autoria de tot tipo de continguts, especialment el contingut multimèdia.
Si heu consultat el programa d'autories de Google, haureu observat que els continguts es relacionen en el seu autor mitjançant els anomenats fragments enriquits. Google i atres cercadors, ja estan fent servir dades estructurades per començar a relacionar la informació continguda a Internet, creant la web 3.0 o web semàntica .
En el meu cas, tinc més de 80.000 fotos publicades a Internet en dades estructurades .

On publicar continguts per guanyar Autor Rank

Evidentment hem de publicar continguts a les nostres pàgines webs i blocs, pero tant si tenim pàgines i blocs propis com si no, publicar en atres pàgines i blocs pot resultar molt interessant, sempre que compleixin en les normes d'autoria de Google.

Google+ juga un paper molt important tant en SEO com a Autor Rank, ja que és l'única ret social que Google pot escanejar al 100% i relacionar la informació que en ella hi hagi, de manera que ens hem de fer l'ànim a que tant si ens agrada com si no, els nostres continguts hauran replicar també a Google+, sense descuidar a Facebook, Twitter, Pinterest, etc.

Com més prestigi tingui una pàgina (PageRank), més es beneficiarà el nostre AuthorRank si publiquem en ella i viceversa.

Com a autor, porte una lluita constant perquè es em signin els meus continguts i els de molts companys. Això m'ha suposat molts sacrificis, pero ara començo a recollir els fruits. Ara només falta que els diguem als editors que no només han de signar els nostres continguts en el nostre nom sinó a més en fragments enriquits. La veritat és que això no ha de costar molt si el que demana que li signi té un bon Autor Rank.

Per què és tan important el Autor Rank per a Google?

Coneixent l'important que és Autor Rank per a Google, potser comprenguem millor per què també és important per a nosatres.

Des dels últims algoritmes del cercador, Google ha anat donant cada vegada més importància a la qualitat del contingut enfront de paraules clau o atres factors SEO per posicionar les pàgines web en el seu cercador, pero es trobava en el problema que per conèixer la qualitat del contingut devia, escanejar i indexar la pàgina i esperar que atres usuaris comencessin a enllaçar i valorar els continguts, de manera que un contingut pèssim ocupava justament el seu lloc després d'una recerca, pero els continguts bons i de qualitat, trigaven massa a ocupar el lloc que els corresponia després d'una cerca, de manera que perdien frescor i això pot generar insatisfacció en l'usuari final que és el que, entre atres coses, fa clic en els anuncis del cercador.

De la mateixa manera que a ebay els venedors tenen una reputació que els fa aparèixer en els primers llocs de les cerques de productes res més publicar-los, a Google es prentende que la bona reputació d'una autor permeti que els seus continguts siguin publicats abans i millor posicionats que el dels "dolents", de manera que els resultats de Google guanyen en qualitat i frescor, l'usuari final es posa content i fa més clics a la publicitat.

Per que és tan important el Autor Rank per a nosatres?

Ja he anat donant algunes pinzellades de per què és important per a cada un de nosatres tindre un bon Autor Rank, en qualsevol cas vaig enumerar diverses raons:
 • Ens valora com a experts en un o diversos temes concreres.
 • En breu, formarà part del nostre currículum professional.
 • Ajuda a que els nostres continguts siguin més populars a Internet.
 • Els editors web, premsa online, webs de marques comercials, botigues online, etc., pagaran bons sous per publicar continguts a les seves pàgines d'autors en elevat Autor Rank.
 • L'organitzador d'una esdeveniment, abans de concedir acreditacions de premsa gràfica o escrita, tindrà en compte el Autor Rank dels sol·licitants d'acreditació, tenint en compte que a mayor Autor Rank, mayor i més ràpida difusió.

Per què és important el Autor Rank per a una empresa i / o editor?

Veure el meu post " Autor Rank, de l'obligació a la necessitat de signar els continguts "

Entenem per editor a l'empresa o particular propietaris d'una web de qualsevol tipo de contingut.

Un cop arribat a aquest punt, també és fàcil deduir quins són els avantatges que aporta un bon AuthorRank a un editor:
 • Immediatesa en la publicació dels seus continguts en llocs de rellevància després de qualsevol publicació d'una autor en bon AuthorRank
 • SEO. Mayor prestigi per a la seva publicació (web) si compta en un o diversos autors en bon Autor Rank
Autor Rank farà desaparèixer a Google News, en perseguir fins similars, continguts fiables i actuals, d'última hora.

¿Com puc mesurar el meu Autor Rank?

De moment només he trobat un mesurador de Autor Rank que és el que ha donat peu a que escrigui aquest post.

Virante 's Autor Rank no és un mesurador oficial de Google pero usa els criteris que suposa Google d'usar per establir aquest Rànquing:
 • Utilització de Google authorship
 • Diversitat de llocs en els quals l'autor contribueix
 • Pagerank dels llocs on l'autor contribueix
 • Volum de contingut produït per l'autor
 • Quantitat d'enllaços al contingut produït per l'autor
Així es veuria un mesurament de Autor Rank creada pel mesurador Virante i ja integrada en la teua pròpia web.
Ignacio Baixauli
5.52


Evolució de l'interès per "Autor Rank" segons Google Trends
Interès geogràfic de Autor Rank al món. Com s'observa és un tema que genera gran interès als EUA pero a la resta del món encara no ens hem adonat de la seva importància malgrat que ja està en funcionament.

Enllaços d'Interès:
Subpages (1): Què és el Autor Rank?
Comments