SEO Search Engine Optimization (Optimització en cercadors)

Resum extret de Wikipedia

El posicionament en cercadors o posicionament web (SEO per les sigles en anglès, de motor de cerca Optimization) és el procés de millorar la visibilitat d'un lloc web en els diferents cercadors , com Google , Yahoo! o Bing de manera orgànica, és a dir sense pagar-li diners al cercador per accedir a una posició destacada en els resultats.

La tasca d'optimitzar l'estructura d'un web i el contingut de la mateixa, així com la utilització de diverses tècniques de linkbuilding , linkbaiting o continguts virals en l'objectiu d'aparèixer en les primeres posicions dels resultats dels cercadors (quan un usuari busca per una determinada paraula o keyword), és coneguda com SEO, sigla en anglès que significa motor de cerca Optimization, és a dir, 'Optimització per a motors de cerca'.

L'aplicació de tècniques SEO sol ser més intensa en llocs web en molta competència i el que es pretén en la seva aplicació és el posicionar-se per sobre dels competidors per determinades paraules clau.

Les tècniques SEO poden ser desmesurades i afectar els resultats naturals dels grans cercadors pel que si incompleixen les clàusules i condicions d'ús dels mateixos poden ser considerades, en alguns casos, com una forma de SPAM , el spamdexing .

El treball és ampli, ja que el posicionament involucra al codi de programació, al disseny i als continguts. Tené ens referim a SEO per definir les persones que realitzen aquest tipo de treball.


Activitats per millorar el posicionament en cercadors

Emblem-question book.svg
Aquest article o secció necessita referències que apareguin en una publicació acreditada , com a revistes especialitzades, monografies, premsa diària o pàgines d'Internet fidedignes .
Pots afegir- així o avisar a l'autor principal de l'article a la seva pàgina de discussió pegant: {{subst:Aviso referencias|Posicionamiento en buscadores}} ~~~~
 • Aconseguir que atres webs de temàtica relacionada enllacin en la teua web. Per a això és interessant realitzar una recerca per a aquells termes que consideres haurien de portar trànsit al teu web i estudiar quins d'ells tenen un contingut complementari. Si per exemple vols posicionar-te pel terme "perruqueria madrid" pot ser interessant intentar aconseguir backlinks de perruqueries d'atres ciutats. La temàtica serà similar i no corres el risc de «canibalització».
 • Donar-se d'alta en directoris importants com Dmoz i Yahoo! . Els directoris han perdut molt interès en els cercadors pero segueixen sent un bon punt de partida per aconseguir enllaços o un primer rastreig del teu web pels cercadors. Totes dues requereixen d'un filtre humà per a la seva inclusió el que assegura la qualitat de les web afegides, pero també alenteix i dificulta la seva inclusió.
 • Registrar-se i participar en fòrums, de preferència en fòrums temàtics relacionats a l'activitat de la seva pàgina web. La freqüent participació ha d'anar acompanyat d'aportació real i valuós com per ser pres en compte com un usuari qualificat, el detall de l'èxit per aconseguir visites i augmentar el posicionament és l'enllaç cap a la seva pàgina web presentat en la seva signatura.
 • Escriure articles en atres llocs web. Els articles són un mètode molt poderós per millorar el posicionament i aconseguir atreure visitas.Si pots escriure uns articles d'un curs, dels trucs del dia, la utilitat del producte de la teua web.
 • Ara mateix hi ha centenars de xarxes socials, per exemple Hi5 , Facebook i, Orkut , en les quals poder participar i obtindre visites dels nostres nous «amics». Per Google Twitter i Facebook són les xarxes socials que més rellevància tenen per al posicionament.
 • Crear continguts en textos que contenen paraules clau en què busquen els usuaris web els servicis o productes d'aquest lloc.
 • Utilitzar negreta o cursiva en els continguts per a les paraules clau que es pretenen posicionar.
 • Fer la nostra web el més accessible possible: limitar contingut en Flash , frames o JavaScript . Aquest tipo de contingut no permet el rastreig o seguiment de la informació per part del robot en les diferents pàgines o seccions. Per a ells són un espai pla pel qual no es pot navegar.
 • Crear títols únics i descripcions pertinents del contingut de cada pàgina. Cada pàgina és una targeta de presentació per al cercador. Els títols i descripcions són punts de partida per a la identificació dels termes rellevants al llarg de la web pels cercadors. Les millors pràctiques recomanen escriure títols d'entre 60 i 70 caràcters.
 • Enllaçar internament les pàgines del nostre lloc de manera ordenada i clara. Un «mapa del lloc» (tant el de Google com un present al lloc) permetrà donar pas al cercador per les diferents seccions de la web en forma ordenada, millorant la seva visibilitat.
 • Actualitzar la pàgina en contingut original de qualitat.
 • Intercanviar contingut.
 • Generar trànsit a través de SEM (Search Engine Marketing) o anuncis en cercadors en les paraules considerades clau per a la pàgina web. Així mateix, generar trànsit a través de xarxes socials i anuncis segmentats a les mateixes i atres pàgines d'interès.
 • Optimitzar el temps de càrrega d'una web per aconseguir la reducció de l'ample de banda i dels Adwords CPC, augmentar la taxa de conversió i millorar el posicionament en cercadors. 1
 • Millorar l'experiència de l'usuari en millores del disseny i disminució de les taxes de rebot.
 • Allotjar la web en un servidor fiable.

Últimes novetats en el posicionament en cercadors

Tradicionalment, els llocs web, quan els motors de cerca només mostraven resultats dels algoritmes de cerques orgàniques, eren més fàcils d'optimitzar. Les tècniques per posicionar-se en els motors de cerca eren les ja conegudes i enumerades anteriorment. No obstant això, últimament estan apareixent en els cercadors diverses noves tecnologies que han inserit moltes noves variables que cal tindre en compte per a l'optimització d'un lloc web. 2

Algunes d'aquestes noves tecnologies són:

recerques universals

És un dels canvis més radicals en els cercadors, on en les pàgines de resultats de recerques mostren combinadament els resultats de cerques orgàniques en imatges, vídeos, blocs, resultats locals, comunicats de premsa, llibres i productes. Ja no simplement s'ha de crear contingut optimitzat per a les cerques orgàniques, sinó també cal optimitzar-lo per les recerques universals. Això és especialment important per al contingut vertical d'un lloc web en un tema específic.

recerques personalitzades

Google especialment ha llançat diverses característiques que s'afegeixen als cercadors la facilitat d'enllaçar contingut en les accions d'usuari en el cercador que es troben emmagatzemades en el Google Webhistory , el Google Bookmarks , Google Sidewiki i últimament, presentat al març del 2010, les estrelles que apareixen en el cercador i que fan possible marcar enllaços com a favorits. Cada usuari en el temps anirà millorant el seu perfil de recerca personalitzada, on els enllaços i pàgines favorites aniran adquirint més importància que els no visitats.

Recerques en temps real

Aquesta característica proveeix la facilitat d'enllaçar els resultats d'una recerca en llocs web que proveeixen contingut en temps real, per exemple en Twitter, Myspace o Facebook, fins al març del 2010. És probable que la llista que proveeixi els continguts de temps real creixi en el temps. Es preveu que també entri a la llista Google Buzz, i pròximament Google Wave quan sigui llançat oficialment.

recerques socials

Va ser llançat com un experiment de Google a finals del 2009 i proveeix a les pàgines de resultats de cerca contingut provinent de les xarxes socials que han estat subscrits en el perfil d'usuari. Aquests continguts només són obtinguts de la ret de contactes que un usuari té a la ret social rellevants en les paraules claus usades en la recerca.

recerques locals

És una característica que proveeix Google i és una combinació de Google Maps en Google Local Business, on proveeix contingut per a recerques de demanda local, on els resultats tenen validesa en una regió geogràfica específica. És possible optimitzar-enviant les dades d'un negoci local al Google Local Business Center.

vegeu també

referències

Enllaços externs

Subpages (1): Autor Rank
Comments