Múltiples projectes en Google Apps Script

posted Apr 1, 2016, 8:30 AM by Ignacio Baixauli   [ updated Jul 7, 2016, 4:33 AM ]
La veritat és que no em puc queixar, la meua tornada a la programació, després de deu anys ininterromputs com a fotògraf, va vent en popa, a poc a poc pero en pas ferm.

De la mateixa manera que vaig fer en la meua anterior etapa com a programador, assumeix reptes que sé segur que puc afrontar en garanties, pero que a la seua volta em permeten créixer com a programador i analista, i igual que vaig fer abans, emprendre també projectes propis.

En esta nova etapa, s'ha manifestat un gran protagonisme Google Apps Script , que compleix totes les normatives ECMA i que per tant em permet introduir-me en tota la aborágine de canvis tecnològics que està aportant el ressorgir de JavaScript com llenguatge "per a tot".

Cada setmana em sorgeix un nou projecte, un nou treball, una nova utilitat i Google Apps Script sol solucionar-me pràcticament el 99% d'aquestes tasques. Es que he d'anar acostant-me al stack MEAN i per això em vaig preparant quant tinc el més mínim instant lliure, pero de moment, Google Apps em brinden un entorn apropiat per anar avançant.

Entre molts atres projectes, estic en la publicació de pàgines estàtiques i dinàmiques en GAS, traducciónes en línia, intercanvi de dades entre aplicacions mitjançant apis, dotar de mayor funcionalitat a aplicacions de Zoho com CRM o Creator, enviament de correu transaccionar en Mandrill des Zoho CRM i una llarga llista de petits o no tan petits scripts i servicis webs.

En la mesura que em sigui possible, aniré aportant algun d'aquests projectes.
Comments