Fotos de la XVII edició del Trofeu 30 Milles A2 - Memorial Lluís Sáiz

posted Jan 28, 2012, 12:10 PM by Ignacio Baixauli   [ updated Jul 5, 2016, 9:02 AM by Ignacio Baixauli ]
The gadget spec URL could not be found
Textos d'Esperanza Molina.


El mal temps no va poder restar emoció i competitivitat a la primera regata autonòmica de l'any A Dos
Ni la mala mar ni el temps van poder restar emoció i competitivitat a la XVII edició de la Regata 30 Milles A Dos Memorial Lluís Saiz, del CN Port Saplaya, que un any més inaugurava la temporada del Campionat Autonòmic de Creuer A dues de la Comunitat Valenciana al CN Port Saplaya. Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, es proclamava campió de la general conjunta i de la seva classe RI 1- RI 3, després d'una primera part de la prova en clara competitivitat en el Icue. A la classe RI 3, el vencedor va ser Davincy, d'Ignacio Roig. El vent, de direcció nord es va mantenir entre els 6 i 8 nusos d'intensitat. El Comitè va haver de escurçar el recorregut quan va començar a caure en picat a mitja tarda. La regata va culminar en una emotiva entrega de trofeus durant el migdia d'ahir.

La VII edició de la Regata 30 Milles A Dos Memorial Lluís Saiz, del CN Port Saplaya, va tornar a caracteritzar-se per l'alta participació, malgrat el mal temps i l'excel·lent competitivitat dels participants.
Després de la presentació de la regata i recepció de regatistes, el divendres 27 a la tarda, la jornada de dissabte, 28, començava en una lleugera plugim i calma gairebé total que presagiava una meteorologia molt complexa per la regata. El dia, gris, en mar de fons d'onades de fins a 2 metres. I és que l'hivern, desconegut fins llavors, es mostrava de sobte i s'engreishava sobre una previsió que superava els 40 vaixells inscrits en els dos grups previstos pel Comitè.
No van poder participar tots ells, molts van tenir problemes per sortir per la bocana i atres ni tan sols van poder desplaçar des dels seus ports d'origen. Però malgrat tot es van donar cita més d'una vintena de competidors, desitjosos de viure una gran jornada de regata.
Però el CN Port Saplaya no es va intimidar en les condicions. Al mal temps bona cara, es muntava el camp de regates per al recorregut costaner de 30 milles nàutiques en sortida davant de Alboraia i es retardava la sortida a l'espera que pugés el vent, que finalment va bufar de nord en una intensitat de 6 nusos . Sortida vàlida en dos fora de línia, Mascarat, de José Luís Francès i November, d'Alfonso Sabater, que van tornar a prendre la sortida i es van incorporar sense problemes a la regata.
Al capdavant de la flota es van posicionar des del principi el Icue, de Carlos Sainz i el Tuvvik, de Joaquín Ibañez. Com si es tractés d'una regata vaixell contra vaixell, de matx race, endues unitats van barallar a mort la primera meitat del recorregut. Al pas de la primera balisa, Icue passava primer, seguit de Tuvvik i de Habbot Est.
El vent va rolar cap a l'est i va pujar als 8 - 9 nusos i poc a poc el maretón de fons va anar calmant, de manera que els participants van començar a navegar en ganes en una jornada molt bonica de navegació.
Però la meteorologia no estava per la labor, ia mitja tarda el vent va amenaçar en caure en picat. En aquells dies, Tuvvik liderava la regata sense problemes, en un ampli avantatge sobre la resta dels seus perseguidors, però els més petits van tenir problemes per seguir avançant en el camp de regates. El Comitè va decidir llavors escurçar el recorregut, que finalment va retallar les 30 milles inicials a 22,6 milles nàutiques.
Tuvvik, de Joaquín Ibáñez i José Luís Escudero va ser la primera unitat en passar per línia d'arribada, a les 18:03 de la tarda, en més d'una hora d'avantatge en temps real sobre Icue, i de gairebé dos sobre Luis Saiz- est, d'Elvira Llabrés. Part de la flota es retirava de la regata davant la caiguda vent. L'última unitat en passar per meta en regata va ser Malua Dos de Vicente Sanchís, a les 21: 28 hores.
Compensats els resultats, a classe RI1-RI-2 el guanyador va ser Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, del RCN Castelló; seguit per Luis Saiz- Est d'Elvira Llabrés, del Club de Vela de la UPV; i Icue IV, de Carlos Sainz, del CN Canet de Berenguer. A classe RI 3, el vencedor va ser Davincy, d'Ignacio Roig, del CR Pobla Marina; segon, Xarana, de José Antonio Gil, del Club de Vela UPV; i tercer: Loumar, d'Eduardo Pérez, del CN Port Saplaya.
La general conjunta va ser liderada per Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, del RCN Castelló, seguit per Luis Saiz- Est d'Elvira Llabrés, del Club de Vela de la UPV; i Icue IV, de Carlos Sainz, del CN Canet de Berenguer. Amb aquest triomf, Tuvvik revalida el triomf aconseguit en l'edició del 2007.
Diumenge, 29 de gener es va realitzar el lliurament de trofeus, que va presidir l'alcalde de la localitat d'Alboraya i el president del CN Port Saplaya, Manuel Vicent, i en la qual va tornar a comptar en la presència del pare de Luís Saiz. Una vegada més la regata s'ha convertit, sobretot en un homenatge al record de l'esportista Luís Saiz. En acabar, es va oferir una paella a tots els participants.

classificacions
General conjunta:
1.- Tuvvik (X-35) -Joaquín Ibañez -RCN Castelló
2.- Luis Saiz- Est (Platú 25 OD) Elvira Llabrés -Club de Vela de la UPV
3.- Icue IV (Farr 40), de Carlos Sainz - Milenium multiprojecte SL- CN Canet de Berenguer
Classe RI 3
1.- Davincy (First Class 8) - Ignacio Roig - CR Pobla Marina
2.- Xarana (First 3255 OB) -José Antonio Gil -Club de Vela UPV
3.-Loumar (First 3255) Eduardo Pérez -CN Port Saplaya.
Classe RI1-RI 2
1.- Tuvvik (X-35) -Joaquín Ibañez -RCN Castelló
2.- Luis Saiz- Est (Platú 25 OD) Elvira Llabrés -Club de Vela de la UPV
3.- Icue IV (Farr 40), de Carlos Sainz - Milenium multiprojecte SL- CN Canet de Berenguer

El CN Port Saplaya, un referent esportiu i turístic
El Club Nàutic Port Saplaya, està situat dins de la urbanització del mateix nom, al terme municipal d'Alboraya (València). Va néixer en la urbanització a finals de la dècada dels 70, i des del principi va tenir entre els seus objectius la promoció dels esdeveniments nàutics, que es van centrar en l'organització d'esdeveniments de Vela Lleugera i pesca, si bé els creuers han anat incrementant la seva presència fins a constituir una flota important.
El CN Port Saplaya ha estat sempre un port tranquil, ben situat i en un enient d'enorme companyonia, on la promoció dels esports nàutics s'ha incrementat al llarg del temps.
En l'actualitat, el CN Port Saplaya disposa d'una Escola de Vela Homologada i una flotilla de Vela lleugera per a la formació en Vela; però desenvolupa també nombrosos esdeveniments nàutics de Vela lleugera i Creuer. D'acord en l'esperit dels seus socis, fa 17 anys la Junta directiva va decidir proposar la creació d'una regata emblemàtica, que servís per promocionar el club però també per compartir les excel·lències de la navegació en tots els navegants del seu entorn. Es creava la 30 Milles A 2. Una regata costanera, que es pot seguir des de la platja, divertida, en només dos tripulants a bord de cada vaixell, però alhora exigent, i participativa.
Al cap d'aquests anys, el Trofeu 30 Milles a 2 del CN Port Saplaya compleix 17 anys com una prova consolidada i atractiva que en esta edició, com en les anteriors, espera comptar en la major participació dels navegants de la Comunitat Valenciana.
Patrocinadors i col·laboradors
El Trofeu 30 Milles a 2 Memorial Lluís Sáiz, està organitzat pel CN Port Saplaya, en l'autorització de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i la col·laboració de: Bancaixa, Mapfre, Ajuntament d'Alboraya, Federació Valenciana de Municipis i Províncies ( FVMP), Assegurances José Rodriguez, Egusa (Port Esportiu), Eveso Construccions, Toldomar, Pinazo Decoracions SL, Spinaker i Arròs La Fallera.  

Comments