fotògraf‎ > ‎esdeveniments esportius‎ > ‎nàutica‎ > ‎

Notícies sobre nàutica

Últimas noticias

  • Fotos de la XVII edició del Trofeu 30 Milles A2 - Memorial Lluís Sáiz XVII Regata 30 Milles A2 VI Memorial Lus Saiz - Images by Ignacio Baixauli Textos d'Esperanza Molina. El mal temps no va poder restar emoció i competitivitat a la primera regata autonòmica de l'any A Dos Ni la mala mar ni el temps van poder restar emoció i competitivitat a la XVII edició de la Regata 30 Milles A Dos Memorial Lluís Saiz, del CN Port Saplaya, que un any més inaugurava la temporada del Campionat Autonòmic de Creuer A dues de la Comunitat Valenciana al CN Port Saplaya. Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, es proclamava campió de la general conjunta i de la seva classe RI 1- RI 3, després d'una primera part de la prova en clara ...
    Posted Jul 5, 2016, 9:02 AM by Ignacio Baixauli
  • Fotos del II Campionat d'Espanya RI Zona Mediterrani Totes les fotos II Campionat d'Espanya RI Zona Mediterrani - Images by Ignacio Baixauli Fotos de premsa Notes de premsa Joyenia i Relojerna Rabat patrocina el II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani El Reial Club Nàutic de València organitza esta regata que tindrà lloc del 30 de setembre al 2 d'octubre al RCN València La coneguda joieria i rellotgeria Rabat serà la principal patrocinadora del II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani, que se celebrarà en aigües del RCN València del 30 de setembre al 2 d'octubre. La regata, organitzada per la Reial Federació Espanyola de Vela i el RCN València, en la col·laboració de la Reial Associació Nacional de Creuers (RANC ...
    Posted Jul 5, 2016, 9:02 AM by Ignacio Baixauli
Showing posts 1 - 2 of 2. View more »

Fotos de la XVII edició del Trofeu 30 Milles A2 - Memorial Lluís Sáiz

posted Jan 28, 2012, 12:10 PM by Ignacio Baixauli   [ updated Jul 5, 2016, 9:02 AM by Ignacio Baixauli ]

The gadget spec URL could not be found
Textos d'Esperanza Molina.


El mal temps no va poder restar emoció i competitivitat a la primera regata autonòmica de l'any A Dos
Ni la mala mar ni el temps van poder restar emoció i competitivitat a la XVII edició de la Regata 30 Milles A Dos Memorial Lluís Saiz, del CN Port Saplaya, que un any més inaugurava la temporada del Campionat Autonòmic de Creuer A dues de la Comunitat Valenciana al CN Port Saplaya. Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, es proclamava campió de la general conjunta i de la seva classe RI 1- RI 3, després d'una primera part de la prova en clara competitivitat en el Icue. A la classe RI 3, el vencedor va ser Davincy, d'Ignacio Roig. El vent, de direcció nord es va mantenir entre els 6 i 8 nusos d'intensitat. El Comitè va haver de escurçar el recorregut quan va començar a caure en picat a mitja tarda. La regata va culminar en una emotiva entrega de trofeus durant el migdia d'ahir.

La VII edició de la Regata 30 Milles A Dos Memorial Lluís Saiz, del CN Port Saplaya, va tornar a caracteritzar-se per l'alta participació, malgrat el mal temps i l'excel·lent competitivitat dels participants.
Després de la presentació de la regata i recepció de regatistes, el divendres 27 a la tarda, la jornada de dissabte, 28, començava en una lleugera plugim i calma gairebé total que presagiava una meteorologia molt complexa per la regata. El dia, gris, en mar de fons d'onades de fins a 2 metres. I és que l'hivern, desconegut fins llavors, es mostrava de sobte i s'engreishava sobre una previsió que superava els 40 vaixells inscrits en els dos grups previstos pel Comitè.
No van poder participar tots ells, molts van tenir problemes per sortir per la bocana i atres ni tan sols van poder desplaçar des dels seus ports d'origen. Però malgrat tot es van donar cita més d'una vintena de competidors, desitjosos de viure una gran jornada de regata.
Però el CN Port Saplaya no es va intimidar en les condicions. Al mal temps bona cara, es muntava el camp de regates per al recorregut costaner de 30 milles nàutiques en sortida davant de Alboraia i es retardava la sortida a l'espera que pugés el vent, que finalment va bufar de nord en una intensitat de 6 nusos . Sortida vàlida en dos fora de línia, Mascarat, de José Luís Francès i November, d'Alfonso Sabater, que van tornar a prendre la sortida i es van incorporar sense problemes a la regata.
Al capdavant de la flota es van posicionar des del principi el Icue, de Carlos Sainz i el Tuvvik, de Joaquín Ibañez. Com si es tractés d'una regata vaixell contra vaixell, de matx race, endues unitats van barallar a mort la primera meitat del recorregut. Al pas de la primera balisa, Icue passava primer, seguit de Tuvvik i de Habbot Est.
El vent va rolar cap a l'est i va pujar als 8 - 9 nusos i poc a poc el maretón de fons va anar calmant, de manera que els participants van començar a navegar en ganes en una jornada molt bonica de navegació.
Però la meteorologia no estava per la labor, ia mitja tarda el vent va amenaçar en caure en picat. En aquells dies, Tuvvik liderava la regata sense problemes, en un ampli avantatge sobre la resta dels seus perseguidors, però els més petits van tenir problemes per seguir avançant en el camp de regates. El Comitè va decidir llavors escurçar el recorregut, que finalment va retallar les 30 milles inicials a 22,6 milles nàutiques.
Tuvvik, de Joaquín Ibáñez i José Luís Escudero va ser la primera unitat en passar per línia d'arribada, a les 18:03 de la tarda, en més d'una hora d'avantatge en temps real sobre Icue, i de gairebé dos sobre Luis Saiz- est, d'Elvira Llabrés. Part de la flota es retirava de la regata davant la caiguda vent. L'última unitat en passar per meta en regata va ser Malua Dos de Vicente Sanchís, a les 21: 28 hores.
Compensats els resultats, a classe RI1-RI-2 el guanyador va ser Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, del RCN Castelló; seguit per Luis Saiz- Est d'Elvira Llabrés, del Club de Vela de la UPV; i Icue IV, de Carlos Sainz, del CN Canet de Berenguer. A classe RI 3, el vencedor va ser Davincy, d'Ignacio Roig, del CR Pobla Marina; segon, Xarana, de José Antonio Gil, del Club de Vela UPV; i tercer: Loumar, d'Eduardo Pérez, del CN Port Saplaya.
La general conjunta va ser liderada per Tuvvik, de Joaquín Ibáñez, del RCN Castelló, seguit per Luis Saiz- Est d'Elvira Llabrés, del Club de Vela de la UPV; i Icue IV, de Carlos Sainz, del CN Canet de Berenguer. Amb aquest triomf, Tuvvik revalida el triomf aconseguit en l'edició del 2007.
Diumenge, 29 de gener es va realitzar el lliurament de trofeus, que va presidir l'alcalde de la localitat d'Alboraya i el president del CN Port Saplaya, Manuel Vicent, i en la qual va tornar a comptar en la presència del pare de Luís Saiz. Una vegada més la regata s'ha convertit, sobretot en un homenatge al record de l'esportista Luís Saiz. En acabar, es va oferir una paella a tots els participants.

classificacions
General conjunta:
1.- Tuvvik (X-35) -Joaquín Ibañez -RCN Castelló
2.- Luis Saiz- Est (Platú 25 OD) Elvira Llabrés -Club de Vela de la UPV
3.- Icue IV (Farr 40), de Carlos Sainz - Milenium multiprojecte SL- CN Canet de Berenguer
Classe RI 3
1.- Davincy (First Class 8) - Ignacio Roig - CR Pobla Marina
2.- Xarana (First 3255 OB) -José Antonio Gil -Club de Vela UPV
3.-Loumar (First 3255) Eduardo Pérez -CN Port Saplaya.
Classe RI1-RI 2
1.- Tuvvik (X-35) -Joaquín Ibañez -RCN Castelló
2.- Luis Saiz- Est (Platú 25 OD) Elvira Llabrés -Club de Vela de la UPV
3.- Icue IV (Farr 40), de Carlos Sainz - Milenium multiprojecte SL- CN Canet de Berenguer

El CN Port Saplaya, un referent esportiu i turístic
El Club Nàutic Port Saplaya, està situat dins de la urbanització del mateix nom, al terme municipal d'Alboraya (València). Va néixer en la urbanització a finals de la dècada dels 70, i des del principi va tenir entre els seus objectius la promoció dels esdeveniments nàutics, que es van centrar en l'organització d'esdeveniments de Vela Lleugera i pesca, si bé els creuers han anat incrementant la seva presència fins a constituir una flota important.
El CN Port Saplaya ha estat sempre un port tranquil, ben situat i en un enient d'enorme companyonia, on la promoció dels esports nàutics s'ha incrementat al llarg del temps.
En l'actualitat, el CN Port Saplaya disposa d'una Escola de Vela Homologada i una flotilla de Vela lleugera per a la formació en Vela; però desenvolupa també nombrosos esdeveniments nàutics de Vela lleugera i Creuer. D'acord en l'esperit dels seus socis, fa 17 anys la Junta directiva va decidir proposar la creació d'una regata emblemàtica, que servís per promocionar el club però també per compartir les excel·lències de la navegació en tots els navegants del seu entorn. Es creava la 30 Milles A 2. Una regata costanera, que es pot seguir des de la platja, divertida, en només dos tripulants a bord de cada vaixell, però alhora exigent, i participativa.
Al cap d'aquests anys, el Trofeu 30 Milles a 2 del CN Port Saplaya compleix 17 anys com una prova consolidada i atractiva que en esta edició, com en les anteriors, espera comptar en la major participació dels navegants de la Comunitat Valenciana.
Patrocinadors i col·laboradors
El Trofeu 30 Milles a 2 Memorial Lluís Sáiz, està organitzat pel CN Port Saplaya, en l'autorització de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i la col·laboració de: Bancaixa, Mapfre, Ajuntament d'Alboraya, Federació Valenciana de Municipis i Províncies ( FVMP), Assegurances José Rodriguez, Egusa (Port Esportiu), Eveso Construccions, Toldomar, Pinazo Decoracions SL, Spinaker i Arròs La Fallera.  

Fotos del II Campionat d'Espanya RI Zona Mediterrani

posted Sep 30, 2011, 10:50 AM by Ignacio Baixauli   [ updated Jul 5, 2016, 9:02 AM by Ignacio Baixauli ]

Totes les fotos

The gadget spec URL could not be found
II Campionat d'Espanya RI Zona Mediterrani - Images by Ignacio Baixauli

Fotos de premsa

The gadget spec URL could not be found

Notes de premsa

Joyenia i Relojerna Rabat patrocina el II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani

El Reial Club Nàutic de València organitza esta regata que tindrà lloc del 30 de setembre al 2 d'octubre al RCN València

La coneguda joieria i rellotgeria Rabat serà la principal patrocinadora del II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani, que se celebrarà en aigües del RCN València del 30 de setembre al 2 d'octubre. La regata, organitzada per la Reial Federació Espanyola de Vela i el RCN València, en la col·laboració de la Reial Associació Nacional de Creuers (RANC), la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Federació Catalana de Vela, la Federació Balear de Vela i la Federació de Vela de la Regió de Múrcia, està oberta a les categories RI1, RI 2, RI 3-RI4, divisió Club i Clàssics.

Algunes de les millors unitats de classe creuer de l'arc mediterrani ja han confirmat la seva presència al II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani, que se celebrarà en aigües del RCN València del 30 de setembre al 2 d'octubre. La prova pretén convertir-se en el marc de competició més idoni per a tot tipo de creuers RI. Entre els vaixells que han confirmat la seva preinscripció i troben: Porró VIII del RCN Castelló, Sercotel Hotels del RCN Barcelona, ​​el mallorquí Vell Marí V, o el Phonemovil i el Blue Lizard, endós del RCN València. El termini d'inscripció per al campionat finalitza el proper 20 de setembre.

Gran enient al village de la base de regates

Els participants en el II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani podran gaudir també d'un village ubicat a la base de regates, que els brindarà nombroses comoditats com esmorzars i dinars durant els tres dies de competició, així com begudes de la mà de col·laboradors com Moët & Chandon, Bombai Sapphire o Estrella Damm.

A més, la regata comptarà en un incentiu afegit gràcies als valuosos premis que lliurarà la joieria Rabat als guanyadors com a patrocinador oficial de la prova.

Enllaç als documents de Regata:

Gabinet de Premsa FVCV

esperança Molina


COMPTE ENRERE PER AL

II CAMPIONAT D'ESPANYA DE CREUERS RI TROFEU RABAT

 

 

Més de cinquanta embarcacions s'enfrontaran en esta regata organitzada pel Reial Club Nàutic de València en el patrocini de la joieria Rabat

 

 

 

Dimecres, setembre 28, 2011 .- El proper divendres 30 de setembre es donarà el tret de sortida per al II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani Trofeu Rabat, al Reial Club Nàutic de València. A tres dies del començament de les proves, cinquanta-cinc embarcacions de les categories RI 1, RI 2, RI 3 i RI Club ja han confirmat la seva presència en esta regata que compta en el patrocini oficial de la joieria RABAT.

 

En la categoria RI 1, que agrupa les embarcacions més veloços, es donaran interessants duels entre unitats com Porró de Luis Senís del RCN Castelló, Quaderns Rubio, d'Enrique Rubio del RCN València, vigent campió del Trofeu SM la Reina i Sercotel Hotels del RCN Barcelona, ​​que estarà patronejat per Hugo Rocha. A més la regata comptarà en la presència de potents embarcacions catalanes com Si no fos, d'Aureli Bisbe o l'inmens, endós del RCN Barcelona o el tarragoní Raquero d'Eugenio López Chacarra.

 

En RI 2 l'castellonenc Grup Euroatomizado de Javier Maestre, actual subcampió del Trofeu SM La Reina, s'enfrontarà al Punt Solidari de José Luis Maldonado que corre pel RCNV i RCN Dénia, així com a Modark de Javier García Peña del RCN Castro Urdiales, que també va estar present el passat mes de juliol en aigües valencianes. Atres dels participants en esta classe seran el mallorquí Airlan-Aermec de Teo Matheu, Bluferrari 2 de Alessandro Ferrari del nàutic d'Altea o Majoche d'Alejandro Fliquete del RCN València.

 

El Lean & Mean de Dominique Lluna del RCN Dénia, que es va proclamar vencedor en RI 3 a la primera edició del Campionat de Creuers RI Zona Mediterrània disputat a 2010, intentarà revalidar el títol davant de rivals com el barceloní Miriapodo de Luis Manuel Romeu, que va quedar tercer l'any passat; Garvi de José María Villellas de Sant Carles de la Ràpita o les unitats del RCN València Iberolimp Alhenra de José Vicente Alhenra, subcampió del Trofeu SM La Reina, Arcis Corredor de Fernando Estellés o Formidable, l'comodor del Club, Vicente Messeguer.

 

Finalment, la categoria RI Club comptarà en la participació de deu embarcacions entre les quals destaquen els tres components del podi de l'últim Trofeu SM La Reina, Tetis, de Fernando San José del RCN València, Arkitektonika de Javier Pérez o Scopelos II de Vicente de Diego , tots dos del CN Port Saplaya.

 

Tres dies de competició

 

El II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani Trofeu Rabat, començarà el divendres 30 de setembre en un dinar de regatistes al village ubicat a la base de regates del Club, després del qual donaran començament les proves, previstes per les 14:00 hores. Dissabte les embarcacions faran un recorregut costaner després del qual se celebrarà un dinar per als participants. El diumenge 2 d'octubre a les 12: 00h es reprendran les proves, i després del dinar, a les 17:30 hores es celebrarà el lliurament de trofeus en la presència de Jordi Rabat, qui farà entrega dels premis als guanyadors.

 

El II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrani Trofeu Rabat, està organitzat pel Reial Club Nàutic de València i la Reial Federació Espanyola de Vela en la col·laboració de la Reial Associació Nacional de Creuers (RANC), la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Federació Catalana de Vela, la Federació Balear de Vela i la Federació de Vela de la Regió de Múrcia, està oberta a les categories RI1, RI 2, RI 3-RI4, divisió Club i Clàssics. A més del patrocini principal de la joieria RABAT, la regata compta en la col·laboració de firmes com Moët & Chandon o Bombay Sapphire, entre atres.

Quaderns Rubio, Tanit, Mascarat i Arkitektonika, Campions d'Espanya de Creuers Zona Mediterrània Trofeu Rabat

Celebrat al RCN València ha constat de 6 proves per a les classes RI1, RI 2, RI3-4 i 4 per als RI Club

 

Després de tres dies d'intensa competició en aigües valencianes en vents que han arribat als 20 nusos d'intensitat, el Trofeu Rabat ha coronat hui als seus campions que han estat Quaderns Rubio d'Enrique Rubio del RCN València en RI 1, Tanit IV en RI 2, Mascarat IV a la categoria de RI 3 -RI 4 i Arkitektonika en RI Club.

 

El divendres 30 de setembre començava en aigües del Reial Club Nàutic de València el II Campionat d'Espanya de Creuers RI-Zona Mediterrània en la participació de 58 embarcacions agrupades en les categories RI1, RI2, RI3-RI4 i RI Club. A la primera jornada de competició el vent del nord-est d'entre 15 i 20 nusos d'intensitat va permetre complir el programa previst, disputant dues proves sobrevent-sotavent de 8 milles cadascuna per a les classes RI1, RI2 i RI3-RI4 i una per a la categoria RI Club.

En la jornada de dissabte totes les classes van realitzar un recorregut costaner de 30 milles en direcció nord dividit en dues etapes puntuables de 12 i 18 milles respectivament. De nou el vent va bufar del nord-est en 15-20 nusos d'intensitat en alguns rols i ruixats que van complicar el recorregut a algunes unitats. La prova costanera va ser decisiva per als resultats finals del campionat, sotmetent als participants a una gran pressió de cara a la jornada de diumenge.

Finalment el diumenge, les classes RI1, RI2 i RI3-RI4 van disputar dues proves consistents en sengles recorreguts sobrevent-sotavent de 7 milles i mitja la primera i 5 milles la segona, ja que el comitè va haver de escurçar el recorregut. El vent del nord-est va bufar en menys intensitat que en les jornades anteriors, mantenint-se entre els 8 i 10 nusos d'intensitat. La jornada ha estat enormement disputada, en molta pressió entre els primers classificats que encara tenien opcions de pujar a la taula.

Màxima rivalitat en RI1 i RI2

En RI1, s'ha viscut un interessant el duel a tres entre Quaderns Rubio d'Enrique Rubio, del RCN València, Porró VIII de Luis Senís, del RCN Castelló, i Sercotel Hotels del Alexey Semenov del RCN Barcelona. Finalment, tal com va succeir en el Trofeu SM la Reina i al Memorial Juan Moreno, Quaderns Rubio s'imposava en la seva categoria gràcies a la gran actuació signada en les dues primeres jornades. El segon lloc ha estat per Porró VIII, en tan sols mig punt més que els d'Enrique Rubio i la tercera posició ha estat per a L'immens d'Alexandre Laplaza del RCN Barcelona, ​​que en l'última jornada aconseguia superar a la taula al Sercotel Hotels .

Tanit IV, de Maria Josep Vila del RCR Alacant / CN Campello va dominar en RI2 a la primera jornada i la regata costanera situant-se al capdavant de la taula. Després d'ell, Grup Euroatomizado de Francisco Javier Maestre del RCN Castelló es va col·locar en una còmoda segona posició el dissabte mentre que New Sisters de José Luis Oltra del RCN València, Airlan Aermec de Joan Cabrer del RCN Palma anaven a la saga.

En l'última jornada, la bona actuació dels mallorquins de Joan Cabrer aconseguia el tercer lloc per al Airlan Aermec. El cap de la classificació general s'ha mantingut com en les jornades anteriors, en Tanit IV com a líder indiscutible que s'ha proclamat vencedor de la regata. La segona posició ha estat per a Grup Euroatomizados malgrat la seva irregular actuació de diumenge. Jazzteuale-Solidària de José Luis Maldonado del RCN Dénia ha signat una gran actuació en les dues últimes proves que li ha permès col·locar-se en quart lloc de la general.

En la categoria RI3-RI4 Mascarat IV, de José Luis Francès, del RCN València va ser intractable en la primera jornada, mantenint-se líder en la segona i finalment proclamant-se campió d'Espanya de la seva categoria. La segona posició ha estat per Cafè del Mar del CN Sant Antoni de Portmany i el tercer lloc per Scorpion d'Eugenio Díaz del RCN València, que en l'última jornada aconseguia superar al també valencià Iberolimp Alhenra de José Vicente Alhenra.

 

La regularitat de Arkitektonica del CN Port Saplaya, que va quedar segon en la prova de diumenge, li va atorgar el títol de vencedor de la regata en la classe RI Club en un primer i tres segons, seguit de Tetis del RCN València, que va atribuir el quart lloc de la primera prova que el va deixar en segona posició tot i els tres primers llocs en les atres tres mànigues i Yebisah del CN Port Saplaya en tercera posició.

El II Campionat d'Espanya de Creuers RI Zona Mediterrània Trofeu Rabat està organitzat pel Reial Club Nàutic de València i la Reial Federació Espanyola de Vela en la col·laboració de la Reial Associació Nacional de Creuers (RANC), la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana , la Federació Catalana de Vela, la Federació Balear de Vela i la Federació de Vela de la Regió de Múrcia, està oberta a les categories RI1, RI 2, RI 3-RI4, i RI Club. A més del patrocini principal de la joieria RABAT, la regata compta en la col·laboració de firmes com Moët & Chandon o Bombay Sapphire, entre atres.

 

classificacions

RI 1

1.- Quaderns Rubio (First 45) Enrique Rubio - RCN València (1 + 3 + 1 + 2 + 4 + 4) = 15 punts

2.- Porró VII (Grand Soleil 46 (B & C) - Luís Senís- RCN Castelló (2 + 2 + 2,5 + 5 + 3 + 1) = 15,5

3.- L'Inmens (Sinergia 40 DK) Alexandre Laplaza - RCN Barcelona (4 + 5 + 2 + 4 + 2 + 3) 20p

RI2

1. Tanit IV (GS 37BC) - Mª José Vila-RCR Alacant (1 + 2 + 0.5 + 1 + 3 + 5) = 12,5p

2.- Grup Euroatomizado (GS 40 FK) - Javier Maestre- RCN Castelló (3 + 1 + 1 + 2 + 7 + 3) = 17p

3.-Airlan Aermec - (X-37 Sport) Juan Cabrer Borràs- RCN Palma (4 + 3 + 3 + 5 + 1 + 2) = 18p

RI 3- RI 4

1. Mascarat IV (Dufour 34) José Luis Francés - RCN València (1 + 1 + 1.5 + 3 + 1 + 4) = 11.5

2. Cafè del Mar (J92 S) - Club Nàutic Sant Antoni de Portmany (2 + 3 + 1 + 1 + 5 + 5) = 17

3. Scorpion (Platu 25 OD) Eugenio Díaz Criat -RCN València (5 + 4 + 2 + 4 + 2 + 1) = 18

RI Club

1. Arkitektonika (First 345) Javier Pérez - CN Port Sa Platja (1 + 1 + 2 + 2) = 6

2. Tetis (Melody) Fernando San José - RCN València (4 + 0,5 + 1 + 1) = 6,5

3. Yebisah (Sun Light 30) Ramón Mestres - CN Port Saplaya (2 + 2 + 4 + 6) = 14

1-2 of 2