emprenedor‎ > ‎

Característiques generals d'un emprenedor

idea

pròpia

Si la idea és pròpia assegura't que ningú l'hagi pensat abans i si algú a pensat abans en ella per que no s'ha dut a terme.

aliena

copiar

Pots agafar una idea que funcioni en una altra zona, copiar-la i adaptar-la al teu entorn geogràfic. Això moltes vegades funciona, però si la cultura de la gent no és receptiva, hauràs de fer servir molts diners en màrqueting.

reinventar

Tené pots agafar un negoci que estigui funcionant bé o afegir-li un valor afegit. En aquest cas pensa si el negoci que còpies no pot fer el mateix que tu quant s'assabenti de la teua idea.

En el cas que agafis la idea d'un negoci en decadència, et serà més fàcil donar-li un valor afegit sense por que la teua competència pugui reaccionar, ja que els negocis en decadència no solen estar-ho només per falta d'idees sinó per atres circumstàncies com la gestió, etc.

No obstant això analitza sempre al teu competència i tracta de donar explicació al per què li van bé o malament les coses.

Quant als negocis en línia, no deixen d'aparèixer coses noves. Unes funcionaran i atres no, però no pensem mai que està tot inventat.

Ganes de treure una idea endavant

imaginació

La imaginació ha de ser una constant abans, durant i després de posar la idea en marxa

mercat

Si pretenem obrir un negoci en un lloc físic, és lògic pensar que el nostre mercat és gent que visqui o treballi prop del nostre negoci o transeünts. Tené pot desplaçar gent a posta fins al nostre negoci, però solen ser els menys.
Si per contra el nostre negoci està a Internet, el mercat al qual ens dirigim no té perquè tenir barreres geogràfiques, és més, pot ser que el nostre negoci no funcions al nostre país però sí en un altre país estranger, així que no descartem cap idea per absurda que pugui semblar a casa nostra.

finançament

recursos propis
recursos aliens

Per aconseguir finançament calen tres coses fonamentals en aquest rigorós ordre:

1.- Personal qualificat i capaç de treure la idea endavant. (6 punts sobre 10)

Sí som capaços de treure esta idea endavant, serem capaços de tirar qualsevol idea endavant, de manera que la idea o el pla d'empresa podrà canviar en part o en la seva totalitat, però tenim un 60% de probabilitats d'èxit. Això és el que més es mira a l'hora de donar suport a una finançament.

Haurem de tenir un bon currículum, però abans de res una predisposició a aprendre de socis, cursos i sobretot dels errors que segur es produiran durant el desenvolupament del projecte.

És recomanable tenir cultura financera o estar totalment disposat a adquirir-la, ja que és fonamental per dirigir un negoci.

2.- Bon pla d'empresa. (4 punts sobre 10)

El pla d'empresa demostra el que, com, quan, com i on del nostre projecte. No tenir pla d'empresa és com no tenir res, i molt menys finançament.

Recordeu que si el negoci és online, l'estudi de mercat haurem de fer-ho també en persones estrangeres. No cal viatjar a atres països per fer l'estudi, gairebé segur que podem conèixer estrangers a prop del nostre lloc de residència.

3.- Bona idea. (2 punts sobre 10)

Una bona idea també és fonamental, però la seva viabilitat anirà plasmada en el pla de negoci

Un cop la idea estigui en marxa

retenir talents

Reinventar la idea original


Comments